Onder meer de farmaceutische of voedingsindustrie stellen steeds strengere eisen op het vlak van kwaliteit en hygiëne. Leidingwerk met een hoge druk of waarin zich agressieve, corrosieve, cosmetische of levensmiddelen bevinden, moeten aan een bepaalde kwaliteit voldoen en eenvoudig reinigbaar zijn. Bovendien moeten producerende bedrijven meer en meer de lasgegevens documenteren. Als antwoord op de stijgende vraag naar hoogkwalitatieve lasverbindingen kunnen we bij ADS Metaplast uw leidingen en buizen lassen aan de hand van orbitaal lassen.

Industriebouw

Buizen lassen d.m.v. orbitaal lasapparaat

Orbitaal lassen is een geautomatiseerde vorm van TIG-lassen om leidingen, flenzen, ronde werkstukken en buizen te lassen. We voeren de lassen uit volgens een computergestuurd automatisch lasproces en garanderen zo een nauwkeurige, foutloze en reproduceerbare las. Het orbitaal lassen van rvs met wanddiktes van 0,3 tot ongeveer 3,5 mm en een diameter tot 170 mm lassen we doorgaans door middel van een gesloten laskop.

Waarom buizen lassen volgens de orbitale lastechniek?

  • superieure en consistente laskwaliteit
  • 100% betrouwbaarheid
  • volledige reproduceerbaarheid
  • hoge efficiëntie
  • korte productietijden
  • zeer lage ruwheidsgraad van de las
  • geen opstapeling van vuil of bacteriën
  • conformiteit met internationale richtlijnen

Makkelijk te reinigen leidingen

Door buizen via de orbitale lastechniek te lassen worden uw leiding vanbinnen zo vlak mogelijk waardoor vuil zich niet kan opstapelen achter lasnaden. Ook het reinigingsproces vergemakkelijkt. Orbitaal gelaste leidingen reinigt u met een pig (soort kunststof tap) die d.m.v. perslucht door de leiding wordt geduwd en zo al het vuil meeneemt zonder krassen te maken of klem te zitten.

Industriebouw5 Large
Industriebouw2

Gedocumenteerde lasverbindingen

Vooraleer we uw leidingen of buizen lassen, voeren we een proeflas uit en bezorgen we u een prototype. De computergestuurde orbitale lastechniek doet een controle vooraf en tijdens het lassen en geeft erna een analyse van een al dan niet geslaagde las. We verkrijgen een afdruk van de precieze lasomstandigheden en bezorgen die aan u. Zo heeft u de garantie dat de lasverbinding 100% uitgevoerd wordt zoals afgesproken bij de aanvang van het project.

Join us en werk mee aan ons verhaal!

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph, for quick jigs vex! Fox nymphs grab quick-jived waltz.

Ontdek ons bedrijf